Jarní prázdniny ve Vrchovině

Termíny prázdnin si už školáci přinesli domů. Plánujete, kde je společně strávíte? Co třeba ve Vrchovině? Po vydatné snídani můžete vyrazit několika směry a vždy dojedete na lyže. Nebo si můžete zaběžkovat v přírodě nebo prostě jen být na čerstvém vzduchu. A při nepřízni počasí vyrazit např. do libereckého aqua parku Babylon, IQlandie, DINO parku a dalších atrakcí, které jsou v okolí. Zámek Sychrov jako jeden z mála má otevřeno celoročně!  Odpoledne pro Vás bude přichystaná svačina a roztopeno v krbových kamnech a večer v rámci polopenze 3 chodové menu. Sortiment nápojů pak doplníme svařáčkem a grogem s pořádnou dávkou citronu.

Areál Obří sud – 12 km (17 min)

Všesportovní areál Obří sud je určen zejména pro rodiny s dětmi, které zde celoročně najdou bohaté možnosti vyžití.Areál se nachází v nadmořské výšce cca 650 m n. m. a jeho vrchol je součástí přírodního parku Ještěd. Je zde trubková bobová dráha, která se se svou délkou 1100 m stala nejdelší bobovou dráhou v České republice. Dále je zde moderní čtyřsedačková lanová dráha dlouhá 800 m. Na ni navazuje modrá sjezdová trať o délce 900 m, snowpark pro lyžaře a snowboardisty a dětská sjezdovka s provázkovým vlekem. Sjezdové tratě jsou technicky zasněžovány a nabízejí i noční lyžování.

Ski areál Ještěd – 25 km (30 min)

Celková délka sjezdařských tratí: 9,2 kilometrů
Nadmořská výška: 540 až 1000 metrů
Počet lanovek: 2 čtyřsedačkové, 1 dvousedačková, 1 kabinová lanovka (pro 38 osob)
Počet vleků: 5
Noční lyžování

Harrachov – 44 km (50 min)

Lyžařské sjezdovky, které provozuje Sportovní areál Harrachov a.s. jsou vybaveny moderním systémem umělého zasněžování, který umožňuje kvalitní lyžování až 5 měsíců v roce. Pro příznivce běhu na lyžích je udržováno několik běžeckých tratí. Harrachov, jako jedno z mála krkonošských zimních středisek, umožňuje také na všechny sjezdovky přístup snowboardistům, kteří mohou zároveň využívat všechny lanové dráhy a vleky. Je zde lyžařská školyčka, muzeum lyží, snow park a další tradiční zimní vyžití.